Tuin … aan het Water

  In Charlois ontstaat een groene ontmoetingsplek met het mooiste uitzicht op de Rotterdamse skyline: Tuin ... aan het Water. Op dit moment is de Maashaven Zuidzijde nog grauw en verhard. De nieuwe tuin vergroot de aantrekkelijkheid voor bewoners (vergroening), stimuleert participatie (samen aanleggen) en bevordert natuureducatie.

  Een groene oase aan de kade

  De Tuin … aan het Water komt de behoefte van bewoners in Charlois naar een groene verblijfsplek aan de kade tegemoet. In deze wijk op Zuid zoeken mensen zonder werk naar een zinnige dagbesteding. Tuinieren en de binding met natuur kan in beide behoeftes voorzien.

  Door de Tuin … aan het Water samen aan te leggen stimuleer je participatie, maak je natuureducatie mogelijk en zorg je voor meer vergroening. Voor de bewoners ontstaat een eigen plek aan het waterfront van Charlois in Rotterdam-Zuid!

  De Tuin … aan het Water is een initiatief van Vitibuck en Stedelinks 010. Samen met bewoners hebben studenten van de Hogeschool Rotterdam een ontwerp gemaakt. Voor de realisatie werken wij samen met een tuinman en vrijwilligers uit de wijk.

  Met dank aan: Job Dura Fonds, crowdfunding actie “Aandeel in de Buurt”, de vrijwilligers van House of Hope en alle leden van het tuinteam Saskia, Monique, Azad, Nurcan.