Vroesenpaviljoen

  Een paviljoen in het Vroesenpark - het Vroesenpaviljoen. Sinds 2015 een groot succes, waar je heerlijk kunt eten & drinken en dat een podium biedt voor culturele activiteiten voor en door bewoners.

  Een ontmoetingsplek voor jong en oud

  In 2006 is door bewoners uit Blijdorp het initiatief genomen om in het Vroesenpark een paviljoen te realiseren. Hiervoor is een aparte stichting in het leven geroepen. Samen met de stichting is Vitibuck één van de initiatiefnemers van dit project. Voor en met de buurt is daarbij ons streven.

  Het paviljoen staat centraal in het Vroesenpark; midden in de natuur, maar toch ook midden in de stad.  Het gebouw is ingetogen en voegt zich tussen de bomen. Zichtlijnen in het park blijven open; het terras van het gebouw opent zich naar de speelweide toe.

  Een plek om te ontspannen en te genieten van eerlijke, verrassende en betaalbare gerechten, zowel overdag als ’s avonds, het hele jaar door. Geregeld zullen er kleine optredens, activiteiten en workshops zijn.

  Het ontwerp houdt rekening met onzekerheden en heeft faseerbaarheid als uitgangspunt. Wat is haalbaar met de middelen die we hebben? Het huidige groeimodel laat ruimte voor toekomstige ontwikkelingen.

  Het resultaat is een buurthuis 2.0; hier worden ondernemen en maatschappelijke activiteiten gecombineerd en heeft de wijk Blijdorp voor het eerst een hotspot.